Косене - MagicGreenLand - MGL

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Полезни съвети
        

    Косенето през лятото се прави 1 път седмично. Настройката на машината е за 2-3 см. височина. Не трябва да махате повече от една трета от височината на тревата, но по принцип колкото по-интензивно се използва тревната площ, толкова повече е препоръчително да се коси. Това стимулира растежа и премахва смачкани и увредени части. Коси се, когато почвата е просъхнала и тревата е суха. Ако сте пропуснали коситба, направете двоен курс, като косачката се настройва да отнеме по една втора от прорасналата до момента трева за всеки курс.

Най-важната операция за поддържането на тревния килим е косенето. Чрез това мероприятие се осигурява добро развитие на тревния килим през целия сезон. И така, с редовното косене се стимулира процеса на братене, като по този начин се осигурява повече светлина и въздух за тревата. Важна особеност на този процес е избирането на височината на косене, защото при определянето и трябва да се има предвид, че при високо рязане пожълтяват ниско разположените листни и стъблени части. Така намалява асимилационната повърхност на тревната покривка, а това пречи на образуването на нови издънки и тревата става податлива на болести, по-рехава и може да се образуват цели петна без трева.

Трябва да се има предвид, че и прекалено ниското косене може да доведе до отслабване на корените и до намаляване на устойчивостта на тревния килим, на засушаване и утъпкване, а също така нараства опасността от прегаряне при силно слънце.


 
Google+
Назад към съдържанието | Назад към главното меню